دبیر انجمن صنفی پرورشدهندگان مرغ گوشتی کشور، تعرفه 700 تومانی برای هر کیلو گوشت مرغ را مهمترین معضل در صادرات گوشت مرغ عنوان کرد و گفت: برای حفظ تولید این بخش علاوه بر حذف تعرفه باید جایزه صادراتی نیز تعریف شود.
علی آذرنوش در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: در حال حاضر متاسفانه نه تنها جایزه صادراتی داده نمیشود، بلکه صادرکنندگان گوشت مرغ را موظف به پرداخت تعرفه میکنند که همین موضوعات حضور ما در بازارهای جهانی را منع میکند.
وی با اشاره به اینکه کشور برزیل سالانه 3.2 میلیون تن صادرات گوشت مرغ دارد، افزود: این میزان صادرات نشان دهنده فراهم بودن زیرساختها و حفظ کردن تولید آنها برای صادرات است.
آذروش با تاکید بر اینکه باید در مرحله اول میزان صادرات گوشت مرغ در کشور تعیین شود، ادامه داد: از هم اکنون باید بازارهای هدف برای صادرات گوشت مرغ شناسایی و با آنها وارد عقد قرارداد شویم، افزود: با این اقدام این بازارها ضرر و زیان ما را جبران خواهند کرد.
او در ادامه با اشاره به اینکه در سال جاری و سال آینده حدود30 تا50 هزار تن مازاد نیاز برمصرف کشور، تولید گوشت مرغ خواهیم داشت، برلزوم صادرات این میزان مازاد تولید تاکید کرد و با بیان اینکه این مازاد تولید به تولیدکنندگان آسیب میزند، افزود: به دلیل اینکه تاکنون برای این میزان تولید مازاد برنامهریزی در جهت صادرات نشده برای وضعیت پیش آمده ناگریز به بازاریابی موقت هستیم و البته در ابتدا باید تعرفه صادرات برداشته شود و در آن سوی مرزها نیز برای این تولید بازار مصرف مناسب ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: دولت چه بخواهد و چه نخواهد، برای صنعت طیور کشور فراتر از نیازمان برنامهریزی شده وقابلیتهای تولید آن بیشتر از مرزهای داخلی است.
آذروش با اشاره به اینکه توان تولید بیش از2 میلیون و200 هزار تن گوشت مرغ و بیش از یک میلیون و100 هزار تن تخم مرغ در کشور وجود دارد، ادامه داد: در سال 88 حدود شش درصد افزایش مصرف گوشت مرغ پیشبینی میشود و میزان تولید گوشت مرغ نیز از یک میلیون و 600 هزار تن فراتر نخواهد رفت که البته با توجه به اینکه پیشبینی شده در سال پایانی برنامه چهارم توسعه( سال 88 ) یک میلیون و 605 هزار تن تولید داشته باشیم، بنابراین تولید سال آینده از این برنامه نیز جلوتر خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه سال آینده در تولید تخممرغ نیز از برنامه چهارم توسعه جلوترهستیم، پیشبینی افزایش مصرف تخممرغ در سال آینده نسبت به سال 87 ، حدود چهار درصد عنوان کرد و افزود: برای سال آینده پیشبینی تولید50 تا 60 هزار تن تولید تخممرغ را داریم.
آذروش با تاکید بر اینکه باید به صادرات با دو نگاه صادرات شناسنامهدار و صادرات برای نجات تولید در کشورمان نگاه شود، ادامه داد: اگر با این دو نگاه به صادرات گوشت مرغ در کشورمان نگاه نشود، مطمئنا تولید کننده از تولید باز خواهد ماند، ضمن اینکه مصرف کننده نیز از این موضوع لطمه خواهد دید.
او با بیان اینکه تولید یکی از شاخصههای اقتدار کشور است، گفت: صادرات گوشت مرغ برای کشور ارزآوری نیز خواهد داشت و چنانچه ما بتوانیم به ظرفیتهای واقعی موجود برسیم بین 250 تا 300 هزار تن شغل ایجاد خواهیم کرد